Meteen naar de inhoud
Home » Energie Nieuws » 5 eenvoudige tips om zakelijke energie te besparen op kantoor

5 eenvoudige tips om zakelijke energie te besparen op kantoor

energie bespaartips zakelijk

Als ondernemer weet je als geen ander dat het energieverbruik van het kantoor een van de grootste kostenposten is. Gelukkig zijn er veel slimme energieproducten van diverse energieleveranciers waar je gebruik van kunt maken om veel energie te besparen. Hiermee bespaar je niet alleen veel kosten, maar je zet als bedrijf hiermee ook belangrijk stappen naar een duurzame en groene toekomst. Je bespaart niet alleen kosten door over te stappen naar de meest voordelige energieleverancier, maar ook door deze 5 simpele tips te volgen!

Tip 1: Laat zonnepanelen installeren

Veel ondernemers zijn je al voorgegaan door zonnepanelen op het bedrijfspand te installeren. Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit die je in je kantoorpand kunt gebruiken. Zonnepanelen zijn een kleine investering die je binnen 5 à 8 jaar terugverdiend.

zelf stroom opwekken zon kantoor

Tip 2: Zorg voor goede isolatie van je kantoorpand

Isolatie is van essentieel belang wanneer je energiekosten wilt besparen. Door slechte isolatie gaat veel warmte verloren. Het goed isoleren van je pand zorgt voor een lagere energierekening en voor een comfortabele werkomgeving van je werknemers. Er zijn verschillende soorten isolatie waar je voor kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor glasisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Veel warmte gaat verloren via het dak. Je kunt dit eenvoudig oplossen door inblaaswol, EPS-parels of isolatie dakplaten in het dak te laten plaatsen. Ook via de vloer gaat veel warmte verloren. Je kunt de vloer laten isoleren met EPS-parels of folie, waardoor je veel op stookkosten zult besparen. Ten slotte gaat er ook via glas veel warmte verloren. Kies daarom voor hoogrendements- of dubbelglas, waardoor je kantoorpand in de winter en zomer goed geïsoleerd is. Heeft je kantoorpand een spouwmuur, dan kan de muur ook voorzien worden van isolatiematerialen.

Tip 3: Vervang alle lampen met LED-verlichting op je kantoor

Een eenvoudige manier waarmee je veel energiekosten kunt besparen, is door alle verlichting op je kantoor te vervangen met LED-lampen. Deze energiezuinige lampen zijn goedkoop in het onderhoud en ze gaan erg lang mee. Verlichting kan vaak een grote energieverbruiker zijn in een bedrijfspand. Vervang alle lampen en je zult het meteen merken aan de hoogte van je energierekening.

Tip 4: Ga voor een groen dak

Een zeer duurzame vorm van isolatie is een groen dak. Een groen zorgt namelijk voor een extra isolerende laag op je dak, waardoor de warmte niet langer verloren gaat. Je hoeft hierdoor minder veel te stoken in de winter. Een groen dak is een zeer duurzame investering, want het vermindert namelijk ook de uitstoot van CO2-stoffen. Informeer bij je gemeente of je een subsidie kan ontvangen voor de aanleg van een groen dak.

Tip 5: Kies voor klimaatregeling

In een kantoor wordt vaak niet gebruik gemaakt van elke ruimte in het gebouw. Het is dus zonde om alle ruimtes te verwarmen of te koelen die niet in gebruik zijn. Kies daarom voor een slimme klimaatregeling. Hiermee kun je elke kantoorruimte apart regelen. Ga voor een handige ruimteregelaar waardoor je veel kosten zult besparen.

energie besparen met led verlichting