Nederlands middenbedrijf geen koploper duurzaam ondernemen

Nederlands middenbedrijf geen koploper duurzaam ondernemen

Van de Nederlandse middenbedrijven is slechts 7 procent koploper als het gaan om duurzaam ondernemen. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte naar 450 bedrijven.

In de jaarlijkse Mid Market Monitor worden middenbedrijven geïnterviewd over onder andere hun activiteiten in duurzaamheid en innovatie. 450 bedrijven met een omzet van 50 miljoen tot 1 miljard euro zijn meegenomen in het onderzoek.

Koplopers en ontwikkelaars

Slechts 7 procent van deze middenbedrijven ziet duurzaam ondernemen als zeer belangrijk voor het bedrijf, en zijn daar ook actief mee bezig. Daar staat dan wel tegenover dat meer dan een kwart (26 procent) van het middenbedrijf behoort tot de groep ‘ontwikkelaars’, bedrijven die wel waarde hechten aan duurzaam ondernemen, maar daar volgens zichzelf nog niet heel ver mee zijn in hun activiteiten.

Daarnaast behoort 39 procent van het Nederlandse middenbedrijf tot de groep ‘toepassers’ en 28 procent tot de groep ‘volgers’. Deloitte constateert met een verschuiving in vergelijking met vorig jaar: steeds minder bedrijven behoren tot deze twee groepen.

Bron:
Deloitte