Een lesje onbewust energie besparen

Een lesje onbewust energie besparen

Een reeks kleine ingrepen is al genoeg om energie te besparen. Hoe zijn mensen bijvoorbeeld te verleiden de trap te nemen in plaats van de energieslurpende lift? Hivos bedacht een slimme maar vooral goedkope manier.

Onder de naam ‘Seduction Project‘ probeert Hivos in een aantal experimenten mensen onbewust meer energie besparen. Waar diverse onderzoeken de laatste tijd juist uitwijzen dat het bewust maken van energiebesparingen ook zijn vruchten afwerpt, kan het nooit kwaad out of the box te denken.

Heeft u als ondernemer bijvoorbeeld even geen tijd en geld om energiebesparende maatregelen te nemen, dan is onderstaande video een snelle oplossing. Het principe is simpel en eeuwenoud: leid werknemers of klanten door middel van visueel hulpmiddel naar de plek waar u ze wilt hebben.

Een rol tape is al voldoende om van de lift een uitzondering te maken, en van de trap de standaard.