Infographic van de week: top 5 groene bedrijven en trends

Infographic van de week: top 5 groene bedrijven en trends

Zakenblad Forbes publiceerde een top 5 van groene bedrijven op basis van hun duurzame energiegebruik. Daarnaast laten trends zien dat bedrijven meer en meer bereid zijn energie te besparen. Onderstaande infopgraphic ‘The Greening of American Companies’ geeft een goed overzicht van de zakelijke kant van groen ondernemen.

De top 5 bestaat uit respectievelijk chipmaker Intel, warenhuisketen Kohl’s, supermarktketen Whole Foods, koffiezaak Starbucks en farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson. Opvallend: de top 3 maakt veel gebruik van zonne-energie.

(Klik op de afbeelding voor een grote versie)

Trends

De infographic beschrijft een aantal trends in het bedrijfsleven: zo groeide het aantal Fortune 500-bedrijven die Corporate Sustainability Reports (CSR’s) uitgaven tussen 2002 en 2009 van 45 procent naar 80 procent. Daarnaast groeide de investeringen in ‘green tech’ in 2011 gemiddeld met 46 procent naar bijna 2 miljoen dollar.