Velux: ‘CO2-reductie is niet eenvoudig’

Velux: ‘CO2-reductie is niet eenvoudig’

Velux moet dit jaar nog 10 procentpunt aan CO2-reductie behalen, wil de Deense maker van dakramen zijn duurzame doelstellingen behalen. Een lastige taak, zo realiseert het bedrijf zich.

Velux heeft het doel gesteld aan het einde van 2012 de CO2-uitstoot van het bedrijf 20 procent te doen afnemen, vergeleken met de uitstoot van het bedrijf in het jaar 2007. Toen was de uitstoot 100.000 ton.

Het bedrijf zit nu pas op 10 procent van die doelstelling. Daarvoor noemt Velux twee redenen: de koude winter van 2010 zat niet mee (zie onderstaande afbeelding) en investeringen laten niet snel resultaat zien.

In de winter moest het bedrijf extra energie gebruiken om de fabrieken en opslagruimten warm te houden. Velux realiseert zich ook dat de investeringen die het doet, niet meteen uitpakken. Ondanks dat wil directeur David Meyer het plan doorzetten.

Om de doelstelling voor 2012 te halen heeft Velux 11 miljoen euro geïnvesteerd in onder andere boilers die niet branden op olie en gas, maar op houtsnippers en pallets. Het bedrijf plant een investering van 43 miljoen euro om de CO2-uitstoot voor de helft te verminderen in 2012.

Bron:
Velux