Out of the box brandstof besparen

Out of the box brandstof besparen

De benzineprijzen stijgen en stijgen. Van bezorgdiensten tot zzp’ers die vaak met de auto onderweg zijn: allemaal kunnen ze slim brandstof besparen.

Het Open Forum zette een aantal ‘out of the box’ tips op een rij.

Laat de klant foto’s maken

Een reparateur kan al veel brandstof besparen door de aard van de reparatie op een foto te bestuderen. Laat de klant een foto maken, waardoor u zeker weet waar u aan toe bent, en u niet twee keer hoeft te rijden of later terug hoeft te komen.

Rijd ‘s avonds

Het verschilt natuurlijk per ondernemer wanneer hij of zij actief is, maar rijd wanneer het kan ‘s avonds. Op deze manier bespaart u brandstof doordat het minder druk op de weg is. In de zomer bespaart u doordat de airco minder aan staat. Zo gaat u efficiënter met de brandstof om.

Groepeer afspraken

Elk ritje in de auto telt. Probeer zoveel mogelijk afspraken in een bepaalde regio bij elkaar te plaatsen, zodat er minder tijd in de auto wordt besteedt en er brandstof wordt bespaard. Deze manier van denken verhoogt ook de productiviteit.

Wat is uw tip om out of the box brandstof te besparen?