Denk mee: een alternatief voor ‘duurzaamheid’

Denk mee: een alternatief voor ‘duurzaamheid’

Jacco Kroon, duurzaamheidsconsultant adviesbureau Groene Gold, is de term ‘duurzaamheid’ meer dan zat. Kroon is nu ruim een maand bezig met een zoektocht naar een alternatieve naam. EnergieOndernemer gaat ook op zoek.

In de column ‘Weg met duurzaamheid‘ in het NRC Handelsblad stelt Kroon dat de energie in zijn lichaam wegebt bij het horen van de term ‘duurzaamheid’. Volgens hem heeft het geen innovatieve lading, wat bedrijven en ondernemers in de energie niet ten goede komt.

Maar wat is dan wel een goede naam? ‘Aardevast’ (23 procent) en ‘volhoudbaarheid’ (18,4 procent) scoren hoog in Kroons eigen steekproef.

EnergieOndernemer vraagt zich hetzelfde af, en vraagt om een alternatief voor ‘duurzaam zaken doen’. Waar kunt u als ondernemer mee thuis komen? Waar durft u zich mee te profileren? Zit u in de ‘green business’ of toch gewoon in de ‘duurzaamheidsbranche’? Of heeft u een ander alternatief?

Laat het ons weten via de reacties onder dit bericht, via Twitter (@energiemkb) of op onze Linkedin-pagina.