Onafhankelijke tips en cases over energiebesparing voor bedrijven.

Denk mee: een alternatief voor ‘duurzaamheid’

door Lorenz van Gool op 26 april 2012 2 reacties

in Branches

Post image for Denk mee: een alternatief voor ‘duurzaamheid’

Jacco Kroon, duurzaamheidsconsultant adviesbureau Groene Gold, is de term ‘duurzaamheid’ meer dan zat. Kroon is nu ruim een maand bezig met een zoektocht naar een alternatieve naam. EnergieOndernemer gaat ook op zoek.

In de column ‘Weg met duurzaamheid‘ in het NRC Handelsblad stelt Kroon dat de energie in zijn lichaam wegebt bij het horen van de term ‘duurzaamheid’. Volgens hem heeft het geen innovatieve lading, wat bedrijven en ondernemers in de energie niet ten goede komt.

Maar wat is dan wel een goede naam? ‘Aardevast’ (23 procent) en ‘volhoudbaarheid’ (18,4 procent) scoren hoog in Kroons eigen steekproef.

EnergieOndernemer vraagt zich hetzelfde af, en vraagt om een alternatief voor ‘duurzaam zaken doen’. Waar kunt u als ondernemer mee thuis komen? Waar durft u zich mee te profileren? Zit u in de ‘green business’ of toch gewoon in de ‘duurzaamheidsbranche’? Of heeft u een ander alternatief?

Laat het ons weten via de reacties onder dit bericht, via Twitter (@energiemkb) of op onze Linkedin-pagina.

  • Mark Fritschij

    verantwoordelijk ondernemen

  • Lorenz van Gool

    Dat is een goede, heb je met opzet het ‘maatschappelijke’ eruit gelaten van MVO? En zo ja, waarom?

Previous post:

Next post: