Onafhankelijke tips en cases over energiebesparing voor bedrijven.

Rittal bespaart door benchmarking van details

door Lorenz van Gool op 16 november 2011

in Industrie

Energie besparen kan op vele manieren, en daarom is het af en toe ook eens handig het trucje van andere landen af te kijken. De Duitse schakelkastbouwer Rittal heeft het energieverbruik in zijn fabriek in Rittershausen de afgelopen vijf jaar weten te verlagen door elk klein detail te benchmarken.

Dit meldt het bedrijf in een persbericht. Van elk individueel toestel worden de waarden geregistreerd en daarnaast wordt het globale energieverbruik van elke fabriek, berekend uit de verhouding van energieverbruik tot productiehoeveelheid, vergeleken met de resultaten van andere vestigingen.

Op deze manier heeft Rittal naar eigen zeggen in de periode 2006-2010 veel energie bespaard. Het elektriciteitsverbruik daalde met 16 procent, het gasverbruik daalde met 28 procent en het waterverbruik werd met 30 procent verminderd.

Voor deze vorm van benchmarking heeft het bedrijf zijn medewerkers aangespoord met suggesties voor energiebesparingen te komen.

Previous post:

Next post: