TU Delft organiseert energie en ruimte congres

TU Delft organiseert energie en ruimte congres

Ondernemers in de regio Delft doen er wellicht goed aan om 22 september als studiedag te noteren. Op die dag geeft de Technische Universiteit Delft namelijk een congres over het optimaal benutten van energie en hoe regionale factoren daar een rol bij spelen. Het congres zou zeker voor lokale ondernemers een inspiratiebron kunnen zijn voor de toekomst van duurzame energie in de regio.

Presentatie van SREX-programma
De TU Delft heeft onderzoek gedaan naar de rol van de regio in duurzame energie. Het SREX-programma (zoals dit onderzoek genaamd is) brengt inzicht in de ruimtelijk mogelijkheden van duurzame energie, zoals het gebruik van restwarmte van de industrie voor het verwarmen van woningen of het lokale zwembad.

Vergoedingen voor restwarmte
Mocht dit soort oplossingen inderdaad doorgevoerd worden dan is het waarschijnlijk dat ondernemers een vergoeding krijgen voor hun bijdrage. Bijvoorbeeld in de vorm van korting op milieubelasting of een andere subsidie. Hierdoor worden de regelingen voor beide partijen voordelig.

Laat je inspireren!
Niet uit de regio Delft? Het bezoeken van het congres kan je op ideeën brengen voor duurzame energie in je eigen regio waar je wellicht zelf ook voordeel uit kunt halen door met de gemeente in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Duurzame energie staat hoog op de politieke agenda dus laat je inspireren en zoek de mogelijkheden!

Bron: Trouw