“Groeiende vraag naar elektrische auto”

“Groeiende vraag naar elektrische auto”

Een groot deel van de top van de internationale auto-industrie verwacht dat er de komende jaren veel vraag zal zijn naar elektrisch vervoer, zo blijkt uit onderzoek van advies- en accountantskantoor KPMG. Ruim 80% van de respondenten denkt dat hybride en elektrische auto’s van alle categorieën het hardst zullen groeien.

Tegelijkertijd tekenen de topmannen aan dat elektrische auto’s de komende vijf jaar nog onbetaalbaar zullen zijn voor het publiek. Alleen met overheidssubsidies kunnen de auto’s redelijk geprijsd worden. Daarnaast zetten consumenten vraagtekens bij zaken als actieradius, betrouwbaarheid en veiligheid.

Des te groter is de reden voor de bedrijven in de auto-industrie om te innoveren. Zo’n 90 procent van de correspondenten geeft dan ook aan dat ze de komende vijf jaar gaan investeren in betere accu’s, hybride systemen en brandstofcel technieken.